Dagje Bangkok
22 november 2024 - Bangkok, Thailand
Ik ontbijt redelijk op tijd omdat ik naar het centrum van Bangkok wil.
Nog even naar de receptie voor de uitleg “treinen voor dummies in Thailand”. Met de taxi word ik naar het station gebracht. Ik moet een muntje kopen als kaartje. Het is allemaal wederom erg efficiënt. Op het perron staan de mensen allemaal keurig in de rij te wachten op de trein.
Nu snap ik de naam Sky Train, deze rijdt op een grote hoogte door deze immense stad. In 40 min. sta ik in het centrum en moet nog een keer overstappen.
Als ik uitstap sta ik voor een reusachtig winkelcentrum. Op de begane grond zijn de meest dure merkwinkels die er bestaan en heb daar dus niks te zoeken. Maar het is leuk om er even te kijken. De derde verdieping is voor mannen als ik het goed begrepen heb. Daar zitten dus autodealers en dan niet van Kia. Meer iets van Rolls Roys, Porsche, Aston Martin enzovoort. Toch leuk om daar even te kijken. Een proefrit lijkt mij dan wel weer een uitdaging.
Daarna maar even op straat kijken, ik ben hier vaker geweest maar ik moet toch weer wennen aan de drukte.
Ik moet weer zoeken naar een station. Daarvoor moet je dus omhoog kijken. Toch weer even puzzelen hoe ik “thuis” kom.
Nu is de trein onwijs druk er kan geen mens meer bij. Ik neem weer taxi naar het hotel. Maar die slimmerik zit tijdens het rijden gewoon tv te kijken op z’n telefoon. Toch maar even mijn gordel om. Ik heb hem het adres geven maar ja als je tv moet kijken op je telefoon en de route niet checkt rij je fout. Dus ik sta voor een compleet ander hotel. Flink uit de richting. Nu kijkt hij op mijn telefoon voor de route en voor het voetbal op zijn eigen telefoon. Hij hoeft dus niks te missen. Als hij ook maar op de weg let.
In het hotel loop ik gelijk door naar het restaurant. Na het eten zoek ik mijn bagage en kleding uit voor de vlucht naar huis.

- Miriam: Ach wat balen zeg Beterschap
- Miriam: Heel gaaf zn duik naar een…
- Daan: Nee dit is de tweede. Maar…
- Iwan: Het ziet er echt prachtig…
- Iwan: Lekker die mieren😬
Alle reacties »