Op weg naar Rozmberk, Tsjechië
11 april 2025 - Rozmberk nad Vltavou, Tsjechië
Ik sta vroeg op 6.45 omdat ik om 7.00 uur wil ontbijten. Ohja ik ben er precies om 7.00 en iedereen zit er al! Na het ontbijt bepak ik de motor. Nou al dat pakken en omkleden zit nog niet in mijn systeem maar dat gaat vast komen.
Vandaag moeten we een kleine 400 km rijden. De wegen zijn prachtig en slingeren door de bergen. In de ochtend is het is maar 4 graden dat is dus wederom fris. Maar koud heb ik het niet maar dat dikke pak is wel wat oncomfortabel.
Af en toe zien we nog sneeuw liggen op de bergen. Wat wel opletten is is dat er best wat gravel op de weg ligt. Zeker in de bochten liggen hele stroken met gravel.
Onderweg lunchen we wat ik neem soep Kulajda! Dat is soep met aardappel, geposeerd ei en room. Beste heel lekker.
In een leuk dorpje Rozmberk in Tsjechië zitten we in een goed hotel. Ik douch even snel en dan naar buiten om snel wat foto’s te maken dan is dat ook geregeld. Op het terras bij het hotel drinken we een biertje.
Het avondeten is prima ik heb een soort stoofvlees met aardappelpuree en dat is echt prima.
Met Hans en Roy drinken we wat whisky die Roy in Duitsland heeft gekocht. Zij roken ook wat dikke sigaren waar ik nou geen fan van ben. Even later komt Huub erbij zitten hij is al wat ouder en rijdt ook op de oudste motor, van een jaar of veertig. Eigenlijk is het een opgevoerde brommen die er niet al te best uit ziet en waar wij van hopen dat de motor de reis gaat overleven.
Huub is al over de hele wereld geweest en een van zijn leuke verhalen is dat hij met een lelijke eend met zijn zoon naar Peking, China is gereden. Een groot deel gaan wij nu ook rijden.
Na de whisky ga ik naar mijn kamer om op tijd naar bed te gaan

- Daan: Hoi Pien en Iwan, ik vond…
- Daan: hoi Alice, ja ik ben wel…
- Daan: Hee Rutger, ja het was mij…
- Daan: Hoi Ruud nou de Guzzi is…
- Alice: Heel fijn dat je weer goed…
Alle reacties »