Op weg naar Alexandria, Roemenië. Met de motor in bad.

17 april 2025 - Alexandria, Roemenië

Ik ben vroeg wakker en bepak de motor al vast. In plaats van 8.00 kunnen we om 7.30 ontbijten.

Heb ik gisteravond alle lagen uit mijn motorpak gehaald regent het. Nou vette pech ik ga zo rijden.

Vandaag is een redelijk korte route zo’n 280 km. Maar Sibiu is heel druk en de rest van de weg ook. Er is bijna geen doorkomen aan. Een tweebaansweg met veel werk aan de weg met lange files.

Maar toch is het een mooie route die slingert langs een riviertje. We drinken koffie naast een oude spoorlijn waar ik van dacht dat ie niet gebruikt zou worden. Maar warempel er komt een trein aan deze is meer dan oud.

Mick besluit om een stukje offroad te gaan. Maar al snel moet we door een klein riviertje. Mick gaat eerst en ik ga er achteraan. Uit ervaring weet ik dat je best door moet rijden door het water dus even het gas erop. Maar het is dieper dan ik dacht bijna een halve meter. Dus het water gaat helemaal over me heen. Gelukkig kan het water snel weg want al mijn ventilatieopeningen van mijn motorpak staan open waar het water z’n weg in vindt. Ik ben zeiknat maar gelukkig is het niet koud.

We lunchen wat bij een supermarkt met brood en worst. Even later komt er hele ouwe vent aan die is zo ontzettend dronken dat hij nauwelijks kan lopen. Hij is niet alleen oud maar ook niet zo fris. Uiteindelijk geeft Mick hem een broodje worst en hij vertrekt. Toch iets verbaast eet hij dat harde broodje op. De beste man heeft geen tanden meer maar misschien ligt z’n gebit nog op het nachtkastje.

We rijden door een wat bijzonder dorpje, Buzescu. Het is een zigeuner dorp met extreme groten huizen en hele dure auto’s in foute kleuren. Het ligt vlak voor Alexandria het eindpunt van vandaag.

We zitten in een prachtig hotel waar we eerst wat borrelen en daarna eten. Het eten is prima maar al snel gaan we naar de kamers. Het was toch echt een vermoeiende dag. Op de kamer repareer ik mijn handschoenen die beginnen toch oud te worden.

1. Iwan:
    18 april 2025
    Zijn jullie langs Transfăgărășan weg gereden?
  2. Daan:
    18 april 2025
    Is dat de topgear weg? Die is nog dicht anders hadden we die gereden.
  3. Iwan:
    20 april 2025
    Ja, de topgear weg. Oh ja, dat zal inderdaad wel. Wij zijn er een keer in de vroege zomer geweest en toen was er ook nog sneeuw.